HTML

Hízókúra egészségesen, fogyásmentesen

Ha eleged van a fogyókúradömpingből és Te éppen hízni szeretnél és ez okoz nehézséget, akkor ez a Te oldalad. Hízás kontra fogyás, egészséges súlynövelés, tippek, tapasztalatok, gondolatcserék.

Linkblog

A nagy hízás 5. rész - most akkor mit is egyek?

2011.06.22. 15:31 :: Hízlalda

Akkor most pontosítsuk mit igen és mit ne együnk, mert persze attól, hogy hízni szeretnénk, nem kell mindent felfalni, ami az utunkba kerül. Szóval a mennyiség mellett a minőségre is nagy hangsúlyt kell fektetnünk. Sokszor eszünk, keveset, na de mi is kerül az asztalra?

 

Ha fontossági sorrendet szeretnénk felállítani, akkor ez így nézne ki:

 

1.  első helyen állnak, vagyis ezeket kell a legnagyobb gyakorisággal enni, a magas szénhidráttartalmú ételek,

  • vagyis: kenyér, péksütemény, jöhet kalács, kifli, müzli, tészta, rizs. Jobb, ha ezek egészséges alapanyagokból készülnek, hiszen kenyér és kenyér között is óriási a különbség, próbáljunk olyat választani, ami teljes kiőrlésű lisztből készült. Jöhet a cukor és méz is, persze valamilyen étel ízesítőjeként.
  • zöldséget és gyümölcsöt is sokat kell fogyasztani, hiszen ezekben is van szénhidrát tartalom. Ez annak jó hír, aki eleve szeret nyers répát rágcsálni. Mert hát inkább a nyers zöldség, gyümölcs javasolt, de az is jó, ha gyakran eszel főzeléket, párolt zöldséget. Borsó, bab, lencse különösen javasolt. Jó az aszalt gyümölcs is. Napi 2 banán például szintén nagyon hatásos lehet hízókúra szempontjából. 
  • Szénhidráttal mindig dúsíthatod az ételt, mondjuk, iszol egy banánturmixot, és mézzel édesíted, vagy gyümölcsturmixot keksszel is felturbózhatsz.

 

2.      jöhetnek a fehérjék,

  •  vagyis: húsok, inkább soványabbak, baromfi hús, heti 3-4 alkalommal főétkezésnek
  • · halak, heti 1szer, főleg a lazac, ami nagyon egészséges (ez az egyetlen hal szerencsémre, amit szívesen megeszek)
  • tej és tejtermékek, jöhet a zsírosabb tej, tejszín, tejföl, tejpor, vaj, sajtok, kefir, joghurt. Ezeket naponta fogyaszthatod, amelyiket kívánod, kombinálva. Én naponta iszom 6-7 deci kakaót, eszem joghurtot és vacsorához sajtot.
  • Tojás, túró, gabona szintén nagyon tápláló

 

3.      zsiradékok

  • főként: olajos magvak, dió, mandula, mogyoró

 

4.      édesség

·        ezt nem kell külön részletezni :-) persze csak mértékkel!

 

és amit nem szabad elfelejteni: FOLYADÉK! 2-2,5 liter, főleg víz, a cukros üdítők csak mértékkel javasoltak, mert bár remekül hizlalnak, inkább egészségtelenek. Gyümölcsleves, limonádé, szörpök nagyon jól tudnak esni ilyenkor.

 

Egyszer láttam egy fogyókúrás műsort, ahol a személyi edző átvizsgálta a fogyókúrázó hűtőszekrényét, kidobálta szinte teljes tartalmát és feltöltötte olyan ételekkel, amiket előírt számára. Így nem esett könnyen kísértésbe, és ha éhes volt, kénytelen volt megenni vmit az egészséges, diétás ételekből.

Hát most én is ezt javaslom neked, nézd meg a hűtőszekrényed, a kamrát, az elemózsiás kosarad és töltsd fel a készletet hizlaló elemekkel. Tervezd meg előre következő napodat, miket fogsz enni, hogy biztos sikerüljön a kiegyensúlyozott étrend bevitele. Tudod, ha 1-2 nap odafigyelsz mit és hányszor eszel, aztán pár napig megint nem, akkor sajnos hiába várod majd az eredményeket. A fentiekből igazán változatos napi étrendeket lehet összeállítani, anélkül, hogy egészségtelen sültkrumplival vagy hamburgerrel tömnéd magad. Ezeket felejtsd el, nem az a cél, hogy egészségtelenül zsírosodjunk. Ugye? :-)

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: édesség étkezés fehérje szénhidrát hízókúra tejtermék húsfélék

A bejegyzés trackback címe:

https://hizlalda.blog.hu/api/trackback/id/tr73006151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása