HTML

Hízókúra egészségesen, fogyásmentesen

Ha eleged van a fogyókúradömpingből és Te éppen hízni szeretnél és ez okoz nehézséget, akkor ez a Te oldalad. Hízás kontra fogyás, egészséges súlynövelés, tippek, tapasztalatok, gondolatcserék.

Linkblog

A nagy hízás 2. rész - Tükröm, tükröm..

2011.05.25. 16:23 :: Hízlalda

Miután meghatároztuk a kívánt célt, vagyis, hogy mennyit szeretnénk hízni, kilókban mérve, jöhet egy kis önvizsgálat, egy belső értékelés, melynek során újabb kérdésekre keressük a válaszokat.

  • Nagyon FONTOS, hogy először is kizárjunk esetleges egészségügyi problémákat, hiszen igen komoly betegségek húzódhatnak meg a háttérben, mint pajzsmirigy túlműködés vagy cukorbetegség, gyomor-bél rendszeri betegségek, fertőző vagy akár daganatos betegségek is. És ne felejtkezzünk el a különféle pszichés betegségekről sem, depresszióról, pánikbetegségről sem, hiszen ezek is mind járhatnak csökkent étvággyal és fokozódó súlyvesztéssel. Tehát ha az elmúlt időben hirtelen sokat fogytunk vagy sokat eszünk, mégsem hízunk, vagy éppen étvágytalanok vagyunk és fokozatosan veszítünk a súlyunkból, akkor mindenképpen szükséges orvosi vizsgálat és szakvélemény.
  • Ha nincs egészségügyi probléma a háttérben, akkor fel kell tenni magunknak olyan kérdéseket, mint például: mindig is vékony voltam-e, voltak – e periódusok, amikor jól éreztem magam a bőrömben, amikor netán még figyelnem is kellett arra, hogy azért mértékkel egyek, amikor nem szenvedtem a vékonyságtól. Ha volt ilyen, mikor volt ez, milyen életszakaszban voltam, mik voltak az étkezési szokásaim, miben különbözött az életmódom a mostanitól.
  • Milyen a mostani életmódom? Hányszor, mikor, mennyit eszem? Odafigyelek-e arra, mit eszem meg? Mennyire változatos az étkezésem?
  • Milyen az étvágyam? Kívánom-e az ételeket?
  • Mennyit pihenek? Hogyan hatnak az egyes idegállapotok az étkezéseimre? (Van, aki bánatában felfalja az egész hűtőszekrényt, mert a különböző finomságokban átmenetileg megleli örömét és elfojtja bánatát, míg van olyan is, akinek ilyen állapotban egy falat sem megy le a torkán. Vagy a napi stressz miatt nem képes enni, nem kívánja az ételt.)
  • És persze a nagy kérdés: sportolok-e, mozgok-e rendszeresen, és ha igen, milyen típusú mozgás ez?

Gondoljuk végig ezek alapján, tényleg mindent megteszünk-e a plusz kilókért?

Én sok olyan dologgal szembesültem, amin tudom, hogy változtatnom kell a hízás reményében, és változtatni is fogok.

Szólj hozzá!

Címkék: hízás étkezés étrend testmozgás plusz kiló egészségügyi probléma

A bejegyzés trackback címe:

https://hizlalda.blog.hu/api/trackback/id/tr822931848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása