HTML

Hízókúra egészségesen, fogyásmentesen

Ha eleged van a fogyókúradömpingből és Te éppen hízni szeretnél és ez okoz nehézséget, akkor ez a Te oldalad. Hízás kontra fogyás, egészséges súlynövelés, tippek, tapasztalatok, gondolatcserék.

Linkblog

A nagy hízás 6. rész - időgazdálkodás

2011.07.04. 11:30 :: Hízlalda

Tervezz és oszd be az idődet!

 

Most nem szeretnék itt az agyonszajkózott rohanó világról, a napi kapkodásról és a „nem érek rá bizonyos dolgokkal foglalkozni” klisékről kiselőadást tartani, hiszen úgyis tudjuk, mindenkinek arra van ideje, amire időt akar szánni. Ez igaz a vidéken élő nagymamamád meglátogatására, a partnereddel való találkozásra, bizonyos teendők elintézésére és természetesen a napi étkezésre is.

Hányszor van az, kedves hízni vágyók, hogy napközben annyi a munkánk és a tennivalónk, hogy nem tudunk leülni enni, és amikor már napközben sikerült a nem megfelelő energiabevitellel legyengülnünk, gyorsan bekapunk valamit, mondjuk a mekiben… vagy valami hasonlóan egészséges és tápláló helyen, ott jól eltelünk és akkor ezzel át is vészeljük a nap nagy részét. És persze nem vagyunk hibásak, mert a főnök nem engedte, hogy leszaladjunk a büfébe, mert egész nap tárgyalás volt, vagy tanulni kellett, suliban egész nap órák voltak vagy mert délután el kellett rohanni a gyerekért, aztán elvinni őt edzésre, aztán bevásárlás, aztán világmegváltás, bármi és nem maradt idő enni, de azért baromira hízni szeretnénk….

Hát ez szép gondolat, csak semmire nem jó, mert, ha agyban nem döntöd el, hogy olyan életmódot élsz, aminek szerves és meghatározó része a napi többszöri egészséges étkezés, akkor tényleg nem fog változni semmi. Hiszen ki változtatna a dolgaidon, ha Te nem?

 

Ezért, ha még nem tetted, határozd el, hogy az étkezéseket ugyanúgy fontos részévé teszed a napodnak, mint a többi elintéznivalódat. És ehhez kell a TERVEZÉS.

  •  Ha ügyes vagy, már 1 hétre előre tervezel, bevásárolsz, összeírod a napi menüket, (erre majd én is adok tippeket :-)) és minden nap elfogyasztod a napi csomagodat. Az is jó, ha előző nap gondolod át, mi lesz holnap, hova mész, mit csinálsz, mikor lesz időd enni, honnan szerzel ennivalót, mit tudsz előre elkészíteni.
  • Tervezd meg mit, mikor és hol eszel. Ha nincs időd reggelizni indulás előtt és tudod, hogy később sem lesz alkalom a napi program miatt, akkor kelj fel előbb egy 10 perccel és egyél egy szendvicset, egy müzlit vagy joghurtot, vagy finom egészségesebb kekszet.
  •  Tízórai, egy alma, banán vagy túrórudi, egy puding elfogyasztása igazán nem vesz el sok időt, de máris adtál a szervezetednek egy kis energiát és hamarosan ebédre is meg fogsz éhezni.
  • Ebédszünet mindenkinek jár, ne akkor szaladj ki a postára, vagy ne akkor bonyolítsd le a fontos hívásaidat, max. csak röviden. Kis leves, főétel, desszert, ha beléd fér.
  • Uzsonna, mint tízórai, gyorsan, finomat. Ha létezik kávészünet, akkor ez lehet az uzsiszüneted.
  • Vacsi, ez már remélhetőleg nyugodtabban telik nap végén, nagyon fontos ez is, és az utóvacsi is, lefekvés előtt.
  • És persze, ha úton vagy egész nap, akkor is legyen a táskádban innivaló, mert a folyadékpótlás, ha hízni, ha fogyni szeretnél, nagyon fontos!
  • Ha röpül az idő napközben és még a hízókúra elején vagy, ezért nem jelez a szervezeted éhség ügyben, akkor emlékeztesd magad, telefonnal, órával, számítógéppel, vagy valamilyen megbízható emlékeztetővel.

 

Hidd el, ez a tervezés az életed részévé fog válni, és a szervezeted maga fogja már egy idő után jelezni, hogy szüksége van energiapótlásra, enned és innod kell, különben nem érzed fittnek magad.

Te megtanítod a szervezeted a rendszeres étkezésre, később pedig már ő jelzi neked, mit kell tenned, hogy jól érezd magad. Ezt nevezem én együttműködésnek :-)

Szólj hozzá!

Címkék: tervezés rendszeres étkezés napi étrend

A bejegyzés trackback címe:

https://hizlalda.blog.hu/api/trackback/id/tr373037147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása