HTML

Hízókúra egészségesen, fogyásmentesen

Ha eleged van a fogyókúradömpingből és Te éppen hízni szeretnél és ez okoz nehézséget, akkor ez a Te oldalad. Hízás kontra fogyás, egészséges súlynövelés, tippek, tapasztalatok, gondolatcserék.

Linkblog

.....mert VAN, aki hízni szeretne....

2011.05.05. 10:21 :: Hízlalda

Sziasztok!

Ezt a blogot most azért indítom, mert naponta - és tényleg minden egyes nap - szembesülök azzal a sokakat érintő problémával, amelyben pont, hogy én (és biztosan nem vagyok egyedül) a legkevésbé vagyok érintett, és ez a fogyókúra.

Azt látom a tévében, hogy milyen jobbnál jobb ötletek, kúrák, tippek vannak a fogyni vágyók számára, és hogy XY milyen ügyesen lefogyott Z idő alatt; arról olvasok a magazinokban, hogy milyen szuper jobbnál jobb fogyi tablettákat lehet kapni a legkülönfélébb gyártóktól, és milyen edzéstervvel lehet az áhított vékony külsőt garantáltan és gyorsan elérni; se szeri se száma olyan recepteknek és főzőműsoroknak, ahol zsírszegény és kalóriaszegény étrendet ajánlva csillantják fel a fogyás reményét; és mindezek mellett baráti körömben biztos, hogy időnként fel-fel röppen a téma, úúh mekkora most a fenekem, híztam a combomra, már megint híztam 3 kilót, fogyóznom kell, és ecetera, ecetera, ecetera...

NA már most kihangsúlyozom: semmi bajom nincs azzal, ha valaki fogyni szeretne, mert orvosilag vagy személyes indíttatásból ez indokolt és természetesen meg kell kapja mindenki a kellő értő figyelmet és segítséget a kívánt testsúly eléréséhez!

DE könyörgöm, aki hízni szeretne, azzal MI VAN??? Ti szoktatok hallani olyan műsorokat, ahol ezzel a problémával rendszeresen foglalkoznak? Mert én nem. Én szeretnék egyelőre ott tartani, hogy a társadalom, a környezetem, elismerje és elfogadja, hogy sokuknak az, hogy nem tudunk hízni, az IGENIS probléma. Lehet szó tinédzserekről, akik a hirtelen növés miatt váltak aránytalanul vékonnyá; vannak nők, akik kórós soványságuk miatt (és most nem az anorexiásokra gondolok, mert az már egyértelműen orvosi eset) önértékelési zavarokkal küzdenek, hiszen nőies idomaik is soványságuk áldozatává váltak és ne felejtkezzünk meg azokról a férfiakról sem, akik szégyellik vékony testalkatukat, hiszen a reklámokban látott férfiak izmosak és férfias testfelépítésűek.

Orvosok és dietetikusok természetesen értői e problémának, de őket legtöbbször a médiazajban nem erről a kérdésről faggatják, mert talán azt gondolják, nincs akkora érdeklődés vagy a hízni nem tudás az nem olyan nagy probléma, egyél sokat, aztán majd hízol. Persze a fogyókúrázóknak nem azt mondjuk, egyél keveset, aztán majd jól lefogysz. A hízni vágyóknak hol a segítség?

Mert hízni, egyáltalán nem könnyű! Én tudom, hiszen magas, vékony lány vagyok, és tudom, hogy sokkal komplexebb ez a dolog is, minthogy pusztán több evéssel a feladatot ki lehetne pipálni. És mindezek mögött, ott a pszichés teher, hogy a különböző megjegyzéseket, mint gebe, pálcika, ropi, vézna, úúúh, de nagyon vékony vagy, nincs valami baj? és ehhez hasonlókat - lehetőleg önértékelés-zavartól mentesen - feldolgozzuk. Ha valakinek a környezetemben mesélek a problémámról, hogy én nem fogyni, hanem hízni szeretnék, csak mosolyogva legyint, és annyit mond, - ja, csak ennyi?? , szerencsés vagy, örülj neki!

Hát tényleg csak ennyi?

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: hízás hízókúra sovány vézna feltáplálás

A bejegyzés trackback címe:

https://hizlalda.blog.hu/api/trackback/id/tr562871348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása