HTML

Hízókúra egészségesen, fogyásmentesen

Ha eleged van a fogyókúradömpingből és Te éppen hízni szeretnél és ez okoz nehézséget, akkor ez a Te oldalad. Hízás kontra fogyás, egészséges súlynövelés, tippek, tapasztalatok, gondolatcserék.

Linkblog

A nagy hízás 1. rész - Számoljunk!

2011.05.11. 11:09 :: Hízlalda

Na jó, ha már volt nagy fogyás a tévében, akkor én most kipróbálom a nagy hízást, persze csak mértékkel, hiszen nem szeretnék a ló túlsó oldalára esni (bár azt hiszem, ez nem következne be...).

Végig fogom venni naplószerűen miket kell átgondolnom, milyen lehetőségek vannak és mit kell tennem a pluszkilók eléréséhez. Aki hozzám hasonló helyzetben van, tartson velem és küzdjünk együtt az áhított célért.

 

Először is nézzük a kérdéseket, amelyeket fel kell tennünk magunknak:

     1.    Tényleg annyira vékony vagyok, hogy híznom kell? Mit mondanak a számított   értékek?

     2.      Mennyire érzem jól magam a bőrömben? Csinosnak tartom magam? Elfogadom-e így magam? A környezetem elfogad-e így?

     3.      Milyen célokat kell kitűznöm a mért adatok és szubjektív megítélésem alapján?


Most akkor nézzük a válaszokat:

  Hogy megtudjuk, mi lenne az ideális testsúlyunk, két számítást is használhatunk: BMI–t és az ideális testsúly mérést.

  • A testtömeg index, (BMI: body mass index) nők és férfiak számára egyaránt alkalmas mérőszám, kivéve a 18 éven aluliakat, terhes nőket és a versenyszerűen sportolókat. Ennek speciális képlete:

  testtömeg(kg)                                                                                          testmagasság2(m2)

 Most keresd meg, hová tartozol a táblázat szerint:

Testtömegindex (kg/m²)

Testsúlyosztályozás

< 16

súlyos soványság

16 – 16,99

mérsékelt soványság

17 – 18,49

enyhe soványság

18,5 – 24,99

normális testsúly

25 – 29,99

túlsúlyos

30 – 34,99

I. fokú elhízás

35 – 39,99

II. fokú elhízás

≥ 40

III. fokú (súlyos) elhízás

 

  • Az ideális testsúly szerinti érték nőknél: 45,35 kg + 0,71 kg/cm a 152 cm feletti magasság centimétereire, férfiaknál 50 kg + 0,89 kg/cm a 152 cm feletti magasság centimétereire.

  Értékelés:

  1. Az BMI index alapján túl alacsony a testsúlyom, és az ideális súlyom eléréséhez legalább 13 kg-t kéne híznom, a másik számítás szerint  már 7-8 kg plusszal is "ideális" lehetek....
  2. Hogy jól érzem-e magam a bőrömben? Hát nem igazán. A ruháim lógnak rajtam, az arcom is vékony, vékonyságom és magasságom együtt nem ad számomra igazán nőies megjelenést, szeretnék kicsit teltebb formákat.
  3. Mi a célom? Ha sikerülne 5-6 kg-ot tartósan és ARÁNYOSAN felszednem, akkor  az már sokat javítana az önértékelésemen.

Ez akkor meg is van, tudom honnan indulok és hova tartok. A következő lépésben önvizsgálatot kell tartani arra vonatkozóan, vajon eddig miért nem sikerült hízni. Merthogy ennek számos oka lehet. folyt.köv. :-) addig is jó számolgatást!

 

Szólj hozzá!

Címkék: index nagy hízás érték számítás ideális testsúly testtömeg

A bejegyzés trackback címe:

https://hizlalda.blog.hu/api/trackback/id/tr92889397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása