HTML

Hízókúra egészségesen, fogyásmentesen

Ha eleged van a fogyókúradömpingből és Te éppen hízni szeretnél és ez okoz nehézséget, akkor ez a Te oldalad. Hízás kontra fogyás, egészséges súlynövelés, tippek, tapasztalatok, gondolatcserék.

Linkblog

A nagy hízás 4. rész - mesterhatos

2011.06.15. 10:23 :: Hízlalda

Akkor, ha felkészültünk az életmódváltásra, el is kezdhetjük a megvalósítását. .

Kezdjük rögtön az alapjával, az étkezéssel.

           

Naponta legalább 5-6 vagy több kis étkezés szükséges!

 

Miért? Mert a nagy mennyiségű és nehéz ételek könnyen eltelíthetnek, ami kellemetlen érzést okoz, sőt még étvágyunkat is elveheti.

 

Mit és mikor együnk? Íme a mesterhatos étrend :-)

  1. Reggeli, reggeli és reggeli! Ismered a mondást, reggelizz úgy, mint egy király…. Sajnos régen én is elkövettem azt a hibát, hogy a nagy reggeli rohanásban minden fontosabb volt, mint a reggelim, és addig-addig halogattam az evést, amikor már dél körül farkaséhesen nekiestem az ebédnek, amiből persze már egy kis adagtól is úgy éreztem, hogy teljesen tele vagyok. Most már reggelizek rendesen. Vagy elkészítek egy finom szendvicset, vagy veszek valami finom péksüteményt, vagy müzlit, a lényeg, hogy olyat egyél, amit szeretsz, ami a kedvenced, amit szívesen eszel. Ha nem kívánsz szilárd ételt, akkor lehet inni előtte valamit, gyümölcsturmixot, joghurtot, pohár kakaót (én imádom) és utána jöhet valami finom ennivaló, finom péksütemény vagy kalács. Annyit, amennyit kívánsz. Aztán majd lehet fokozatosan többet. A lényeg, hogy minden nap kell reggelizni és ha lehet, meg kell próbálni kb ugyanabban az időben. Persze bármikor közbejöhet valami, de azért próbáljuk tartani az étkezési rendet és ha beneveljük a szervezetünket erre, akkor már nem is kell figyelmeztetni magunkat, a szervezetünk maga fogja jelezni az éhségérzetet. Ugye milyen klassz? :-)
  2. Ha szépen megreggeliztünk, reggel, tehát 7-8 tájban, vagy ahogyan indul a napunk, akkor ebéd előtt 10-11 körül jól fog esni egy kis tízórai, egy banán, egy kefír, egy kis csoki, keksz vagy olajos magvak. Nem sok kell, csak éppen az íz kedvéért és az evés rendszeresítéséért. (aki délben kel, annak minden étkezés csúsztatva van, akkor is törekedni kell a többszöri étkezésre)
  3. Jöhet az ebéd, 1 óra körül, és ez már a 3. étkezés és még messze van az este :-) Legyen az ebéd olyan, amit nagyon szeretünk, és ami nagyon tápláló. Nem kell teleennünk magunkat, egy fél adag étel elfogyasztása is nagyon jó, hiszen később még úgyis fogunk étkezni.
  4. Uzsonna, 4 óra körül, ami megint valami kis apróság, gyümölcssali, én ilyenkor szoktam édességet enni, mert ebédnél a leves és főétel után már nem fér belém. Olajos magvakat, diót, mogyorót, kesudiót, mandulát munka közben is lehet rágcsálni (persze, ha olyan helyen dolgozol).
  5. Jöhet a vacsi, egy kis szendvics vagy ebédről megmaradt étel vagy valami hidegtál. Süthetsz palacsintát, hozd meg a kedved az étkezéshez, készíts olyan ételt, amit szívesen és nem kényszerből eszel. Ebből sem kell sok, ne akard egyszeri étkezéssel letudni a napot, főleg ne alvás előtt.
  6. És akkor jöhet az utóvacsora, szinte mielőtt lefekszel még egy kis nasi, keksz, krémtúró, joghurt, kakaó :-), turmix, banán. Amit kívánsz.

 

 És másnap ugyanígy. Aztán minden nap. Eleinte szokatlan lehet, de pár nap, hét után megszokja a szervezet. Persze azért ezt alakíthatod a saját igényeidhez, például, ha nem bírsz utóvacsizni, akkor nem kell, de a többször-keveset elvet és a rendszerességet be kell tartani. Semmit sem kell erőltetni, kezd még kisebb adagokkal, csak szokd meg, hogy rendszeresen étkezel, később majd egyre nagyobb adagokat fogsz kívánni.

 Nekem most viszonylag könnyű, mert 8 hónapos kislányomat is 3-4 óránként etetem, így mikor Ő eszik, én is eszem vele valamit.

 És amit nem felejthetsz el: inni, inni, inni. 1,5-2 liter a napi minimum, ez a mennyiség napi aktivitástól és egyéb körülményektől függően nőhet (pl. most a nagy melegben különösen fontos a folyadékpótlás, de hiszen ezt Te is tudod!)

 

Hajrá, hányszor ettél már ma? :-)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hizlalda.blog.hu/api/trackback/id/tr202985481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása